"LUTOSA" Proizvodi od krompira

Lutosa je renomirani proizvođač krompira iz Belgije koji izvozi u 138 država širom sveta. Godišnje preradi 1.100.000 tona sirovina u 600.000 tona gotovih proizvoda. Svojim zagarantovanim kvalitetom i prepoznatljivim ukusom opravdava slogan „Više od običnog krompira“.

Mladi krompir Pe-Co

Mladi krompir

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Mladi krompir je odličan prilog uz različita jela i može se pripremiti klasično ili uz dodatak začina (beli luk, ruzmarin) kako bi dobili specifičan ukus. Mladi krompir se sprema brzo i lako na tri različita načina; možete ga spremiti u fritezi, rerni ili tiganju.

Krompir ploške Pe-Co

Krompir ploške

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Krompir ploške, poznate i kao “dolar”, su tanko sečeni krompir koji je odličan prilog uz obrok ili kao osnovni sastojak domaće musake. Krompir ploške se mogu spremiti brzo i lako na dva načina; možete ih spremiti u rerni ili fritezi.

Rosti sa povrćem Pe-Co

Rosti sa povrćem

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Rosti sa povrćem napravljen je od rendanog krompira, pomešanog sa šargarepom, boranijom i graškom. Odličan je kao prilog uz glavni obrok ili kao ukusna užina. Rosti sa povrćem sprema se brzo i lako na tri različita načina; možete ga spremiti u fritezi, rerni ili tiganju.

Kolutići luka Pe-Co

Kolutići luka

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Panirani kolutići od luka odlično idu sa slatko-ljutim ili tartar sosom, ali i kao prilog uz obrok salatu. Mogu se spremiti brzo i lako na tri različita načina; možete ih spremiti u fritezi, rerni ili tiganju.

Pomfrit Pe-Co

Pomfrit

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Pomfrit je klasičan i najpopularniji oblik krompira, koji se može grickati sam, uz kečap ili neki drugi sos, ali može biti i prilog uz raznovrsna jela. Lutosa pomfrit ima jedinstven “domaći” izgled zbog načina na koji je sečen. Pomfrit se može spremiti brzo i lako na dva načina; možete ga spremiti u tiganju ili fritezi.

Vega burger Pe-Co

Vega burger

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Vega burger je veoma ukusan burger od povrća, koji u sebi sadrži čak 7 različitih vrsta povrća (krompir, šargarepa, zelena boranija, kukuruz šećerac, paprika, karfiol, brokoli). Vega burger može biti glavni obrok ili ga možete pripremiti kao prilog uz meso. Može se spremiti brzo i lako na dva načina; možete ga spremiti u rerni ili na tiganju.

Rosti sa sirom Pe-Co

Rosti sa sirom

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Rosti sa sirom je napravljen od rendanog krompira pomešanog sa dve vrste sira, parmezanom i ementaler sirom, koji mu daju veoma specifičan ukus. Odličan je kao prilog uz glavni obrok ili kao ukusna užina. Rosti sa sirom se sprema brzo i lako na tri različita načina; možete ga spremiti u fritezi, rerni ili tiganju.

Pomfrit talasasto sečen Pe-Co

Talasasti pomfrit

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Talasasti pomfrit je varijacija klasičnog i najpopularnijeg oblika krompira, koji se može grickati sam, uz kečap ili neki drugi sos, ali može biti i prilog uz raznovrsna jela. Kada se ispeče, talasasti pomfrit dobija hrskavu koricu, te je omiljen kod najmlađih potrošača. Talasasti pomfrit se može spremiti brzo i lako na dva načina; možete ga spremiti u tiganju ili fritezi.

Topas latino

Tapas Latino

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Tapas Latino su sitni zalogajčići napravljeni od pire krompira sa dodatkom mnogobrojnih začina, kao što su: mlevena paprika, biber, ljuta papričica, kumin, origano, majčina dušica, bosiljak, lovor, peršun i beli luk, koji mu daju specifičan pikantan ukus. Tapas Latino se sprema brzo i lako na dva načina; možete ih spremiti u rerni ili fritezi.

Tapas bosiljak

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Tapas Bosiljak su sitni zalogajčići napravljeni od pire krompira sa dodatkom bosiljka, koji im daje specifičan mediteranski ukus. Tapas Bosiljak se sprema brzo i lako na dva načina; možete ih spremiti u rerni ili fritezi.

Krompir kriška 1/8

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Kriške krompira 1/8, odnosno krompir klinasto sečen na osmine, su odličan prilog uz raznovrsna jela, ali mogu biti i ukusna užina uz neki sos. Kriške krompira se spremaju brzo i lako na tri različita načina; možete ih spremiti u fritezi, rerni ili tiganju.

Začinjene kriške

Začinjene kriške

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Začinjenje kriške krompira su krompiri sečeni klinasto, pa začinjeni ljutom paprikom i lukom, te imaju veoma pikantan ukus. Odlično idu sa domaćim ajvarom. Ljuska krompira nije skinuta što začinjenim kriškama daje jedinstven “domaći” izgled. Začinjene kriške krompira se spremaju brzo i lako na tri različita načina; možete ih spremiti u fritezi, rerni ili tiganju.

Krompir kriška 1/4

Krompir kriška 1/4

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Kriške krompira 1/4, odnosno krompir klinasto sečen na četvrtine, su odličan prilog uz raznovrsna jela, ali mogu biti i ukusna užina uz neki sos. Kriške krompira se spremaju brzo i lako na tri različita načina; možete ih spremiti u fritezi, rerni ili tiganju.

Krompir Hash Brown

Krompir Hash Brown

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Krompir Hash Brown je napravljen od rendanog krompira pomešanog sa pire krompirom. Kada se spremi, spolja dobija hrskavu koricu, a iznutra ostaje mekana mešavina pirea i komadića krompira. Ova neobična kombinacija je veoma zanimljiva većini potrošača. Krompir Hash Brown se sprema brzo i lako na tri različita načina; možete ga spremiti u fritezi, rerni ili tiganju.

Pire krompir

Pire krompir

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Pire krompir je odličan prilog uz raznovrsna jela, ali može poslužiti i kao osnovni sastojak za pripremu nekih drugih jela, kao što je npr. musaka. Pire krompiru možete dodati i neke začine ili sitno iseckanu pečenu papriku, kako bi dobili jedistven ukus. Pire krompir se dobija za 8-10 minuta, mešanjem krompirovih ljuspica i ključale vode. Osam od deset ljudi nije primetilo razliku između Lutosa pire krompira i domaćeg pire krompira.

Gratin Dauphinois

Musaka Dauphinois

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Musaka Dauphinois su krompir ploške u bešamel i sosu od ementaler sira, što predstavlja kompletan obrok uz koji možete pripremiti svežu salatu. Musaka dauphinois se sprema brzo i lako u rerni.

Pire kroketi

Krompir Kroketi

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Krompir kroketi su odličan prilog uz meso, gulaš, ili uz bešamel sos. Hrskavi su spolja, a ostaju meki i kremasti iznutra. Krompir kroketi su popularni svuda u svetu, tako da se mogu spremati uz različita jela. Kroketi se spremaju brzo i lako na tri različita načina; možete ih spremiti u fritezi, rerni ili tiganju.

Noisettes

Krompir pire kuglice

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Krompir pire kuglice napravljene su od pire krompira, prečnika 25 mm, a teže svega 6 g. Odličan su prilog uz različita jela, a pogotovo su interesantne najmlađima. Krompir pire kuglice mogu se spremiti brzo i lako u rerni ili fritezi.

Surf pomfrit

Surf pomfrit

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Surf pomfrit karakterišu zabava, raznolikost i dodatna hrskavost zahvaljujući njihovom tankom rebrastom sečenju. Surf pomfrit može se spremiti brzo i lako na dva načina – u fritezi ili rerni.

Belgijski vafl

Belgijski vafl

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Autentični Belgijski vafli napravljeni su prema tradicionalnom receptu iz Liježa i sadrže samo sastojke najvišeg kvaliteta. Iznutra su meki i nežni, a spolja ukusno hrskavi zahvaljujući karamelizovanim grudvicama šećera. Belgijski vafli su pojedinačno upakovani za najbolju svežinu.

Churros Onion

Čuros sa lukom

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Čurosi sa lukom su odlično rešenje za današnji trend konzumiranja grickalica i tapasa. Napravljeni su od blago začinjenog pire krompira sa crnim lukom. Pripremaju se lako i brzo u fritezi, tiganju ili rerni.

Kroketi sa tartufama

Kroketi sa tartufama

“LUTOSA” Proizvodi od krompira:
Kroketi sa ukusom tartufa savršeno upotpunjuju menije zbog svoje profinjenosti i lepe prezentacije. Napravljeni su od žutog Bintje krompira, delikatesno obogaćeni salsa tartufom i različitim začinima. Pripremaju se lako i brzo u fritezi ili tiganju.

ZATVORI